Title:
Kuhinjska kultura v zgodnjem srednjem veku
Küchenkultur im Frühen Mittelalter
Author:
Other authors:
supplement by Helena Gorjup
translated by Marija Javor Briški
illustrations by Tamara Korošec, Mateja Belak
Year:
Keywords:
Language(s):
Table of content

Uvod

1. Izhodišča raziskave

2. Prehrana na Slovenskem od novega do srednjega veka

3. Skupne sestavine kuhinjske kulture slovanskih ozemelj. »Ljudska kuhinja« in etimologije

4. Arheologija poskusov

5. Živila

6. Postopki in povezave

7. Druge sestavine kuhinjske kulture

8. Sklep

9. Literatura

10. Dodatek: Kuhanje v glinenih loncih na Dolenjskem pred drugo svetovno vojno (Helena GORJUP)

More ...

Ledinek Lozej, Špela (2009): Andrej Pleterski, Kuhinjska kultura v zgodnjem srednjem veku (s prispevkom Helene Gorjup), Traditiones 38/1, 329−332.

Publishing House

Založba ZRC

ISBN

978-961-254-073-9

Specifications

hardback • 20x27 cm • 164 pages • 94 colour photos and 25 b-w drawings, photos and plates

Price

15,00 EUR (Regular)
11,00 EUR (Club)

E-publications

(98 MB)