
Küchenkultur im Frühen Mittelalter
Avtor:
Andrej Pleterski
Leto:
2008
Vsebina je tisti pomembni del življenja, ki je zapustil najbolj množične arheološke ostanke: ognjišča in kuhinjsko lončenino. Če poznamo kuhinjske postopke, razumemo rezultat njihovega delovanja. Knjiga gradi model zgodnjesrednjeveške kuhinjske kulture z analizo jezikovnih in etnoloških virov, jih sooča z arheološkimi viri in preizkuša z arheologijo poskusov. Ker so izhodišče slovanski jeziki, oblikuje podobo kuhinje prvenstveno pri Starih Slovanih. Rezultat je priročniški nabor postopkovnih povezav in predmetnih sestavov, ki dajejo razlage posameznih arheoloških sestavin kuhinjske kulture. Sestavljati jih je mogoče v pojasnila arheološkim najdbam in predstavljen je en tak vzorčni primer.
-
Avtor
Drugi avtorji
dodatek
prevedla
slikovno gradivo
-
Založnik:
Založba ZRC
-
Izdajatelj
-
ISBN
978-961-254-073-9
-
Leto
2008
Jezik(i)
-
Specifikacija
trda vezava 20x27 cm 164 strani 94 barvnih fotografij in 25 črno-belih risb, fotografij in tabel
-
E-objave
05. 12. 2019
-
Stalna povezava