16

SEP

19:00

Kdo smo? O prvi zgodovini Slovencev v stripuBasic Info

September 16, 2020 at 19:00
Atrij ZRC
Description

Spoštovane, spoštovani,

v sredo 16. septembra vas ob 19. uri vabimo v Atrij ZRC na pogovor o knjigi Kdo smo. Ilustrirana zgodovina slovenstva, ki jo je spisal ddr. Andrej Pleterski, raziskovalec z Inštituta za arheologijo ZRC SAZU.

V pogovoru o prvi zgodovini slovenstva v stripu, ki jo je z duhovitimi ilustracijami dopolnila Janja Rihter, se bodo kresala kopja mnenj o izvoru našega naroda, ki jih bodo v rokah držali predstavniki najrazličnejših poklicev, od filozofije do klasične filologije. Vsem pa je skupno to, da jih slovenstvo zanima. Kar seveda ne pomeni nujno, da so tudi sami slovenskega rodu. Pridite in prisluhnite avtorju knjige Kdo smo?, Andreju Pleterskemu, Petru Kovačiču Peršinu, Antonu Perdihu, Igorju Pribcu in Svetlani Slapšak. Pogovor bo povezovala Ksenija Horvat.

Prireditev spremlja še ena dobra novica. Knjigarna AZIL je v tednu predstavitve knjige pripravila posebno akcijsko znižanje svojih stripovskih naslovov. Seznam s znižanjem cen najdete na tem naslovu. Knjigo Kdo smo pa bo na dan prireditve prav tako mogoče kupiti po znižani ceni.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prireditev poteka v sodelovanju Založbe ZRC in Knjigarne AZIL ter ob podpori Javne agencije za knjigo RS.